Rozentuin in het Dwaalpark: wens van Willem en Henny wordt werkelijkheid

22 mei 2023 10:14
Dwaalpark - bord

Er komt een rozentuin in de Hoornse wijk Grote Waal. Willem Berkhout, die al 38 jaar in de wijk woont, is het initiatief gestart. “Stichting Dwaalpark is bezig het park levendiger te maken met sportieve en recreatieve initiatieven. Maar waar het park echt een gebrek aan heeft zijn bloemen”, aldus Berkhout.

De inspiratie voor een rozentuin kreeg de bewoner in het buitenland. “In Nieuw-Zeeland en Australië heb je prachtige parken met rozentuinen.” Zowel Stichting Dwaalpark als buren en gemeente Hoorn reageerden positief op het voorstel. Het moet een plek worden om even tot jezelf te komen, aldus Berkhout. “Ook kan het fungeren als ontmoetingsplaats. Bijvoorbeeld tijdens het snoeien en onkruid wieden.”

Er is voortvarend van start gegaan met de aanleg van de rozentuin, mede dankzij de hulp van de aannemer die bezig is in het park. “Het gras dat er lag is weggehaald en afgevoerd. De paden zijn afgegraven en er is ook al zand gestort”, vertelt Berkhout. “Ook liggen de bloembedden er al, maar nog zonder beplanting.”

Berkhout verwacht deze week de rozenstruiken te kunnen planten. Voor de aanschaf hiervan is afgelopen weekend een inzamelingsactie in het winkelcentrum gehouden. Berkhout hoopt dat deze maand ook de toegezegde bankjes worden geplaatst. “Maar dat is afhankelijk van de agenda van de gulle gever.”

Uitzending – 22 april 2023

De wens van Willem en Henny, een rozentuin in het Dwaalpark, wordt werkelijkheid. Beluister het interview met initiatiefnemer Willem Berkhout.

Rozentuin in het Dwaalpark: wens van Willem en Henny wordt werkelijkheid

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405