RSGay respectweek op het RSG Enkhuizen

10 december 2019 00:00
RSGay respectweek op RSG Enkhuizen

ENKHUIZEN – Deze week is het RSGay respectweek op het RSG Enkhuizen. Maandag is voor de gehele week de regenboogvlag gehesen. Paarse vrijdag is de feestelijke afsluiting van de RSG(ay) respectweek.

Deze week bouwen alle brugklasleerlingen een respectmuur : zelf ontworpen ‘stenen’ die op de muur in de grote aula wordt geplakt. De respectmuur zal het gehele schooljaar blijven hangen.

Lesmateriaal over respect en diversiteit

Ook aan de klassenmentoren wordt gevraagd aandacht te besteden aan respect hebben voor elkaar en dat diversiteit op alle gebieden een mooi gegeven is.

Lesgevers en mentoren krijgen hiervoor lesmateriaal, filmpjes en de Paarse vrijdag krant. Hierin staan ook een aantal leerlingen van RSG Enkhuizen. Over hen vertelde Nynke Volbeda enkele prachtige verhalen aan Weeff Radio.

Komende week zal RSG Enkhuizen ook een regenboogbank onthullen. 16 september 2020 zal in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen de N.H. best dragqueen contest worden gehouden. Ter onderstreping van de diversiteit in de regio.

De contest zal worden geopend door de burgemeester van Enkhuizen. Nynke Volbeda zal namens RSG Enkhuizen zitting nemen in de jury.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844