Ruim 450 hennepplanten: Burgemeester Koggenland sluit twee drugswoningen

13 april 2023 20:04
Bron: Gemeente Koggenland

Burgemeester Monique Bonsen van de gemeente Koggenland heeft afgelopen week twee drugswoningen gesloten. Tussen de vondst zaten zo’n 450 hennepplanten.

Hennepplanten gevonden in Koggenland

Bij de inval in beide woningen treft de politie in totaal zo’n 450 hennepplanten aan. De politie heeft meerdere verdachten aangehouden en beide woningen zijn op last van burgemeester Monique Bonsen gesloten voor drie maanden.

Het gaat om twee kleine hennepkwekerijen in Avenhorn en Obdam. Het is de tweede keer dit jaar dat de gemeente Koggenland een drugswoning sluit. Een paar weken geleden werden in een woning in Obdam ook al 450 hennepplanten ontdekt. Een 44-jarige man uit Koggenland werd hierbij opgepakt.

Reactie burgemeester

Burgemeester Monique Bonsen: “Een veilige woon- en leefomgeving is ontzettend belangrijk. De gemeente treedt daarom snel op in geval van of vermoeden van drugscriminaliteit. Productie van en de handel in drugs is in alle gevallen verboden. Dankzij een goede samenwerking met de politie en alerte bewoners ondermijnen we criminele activiteiten en zorgen we dat de gemeente een veilige en prettige woon- en leefomgeving blijft voor iedereen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844