Ruim 60 tips binnen over gewelddadige woningoveral Avenhorn

9 juni 2021 08:35

Ruim 60 tips zijn binnengekomen bij de politie naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond over de gewelddadige woningoverval in Avenhorn. De meeste tips gaan over het merk van de auto, die door mensen is herkend.

In de nacht van 6 op 7 januari werden de twee bewoners van het huis ruw wakker gemaakt door drie gemaskerde indringers, die pistolen bij zich hadden en ze op het stel richtten. Het stel verweerde zich, waarbij ze allebei ernstig gewond raakten. Beiden waren gewond aan het hoofd en de 55-jarige bewoonster had daarnaast een schotwond aan haar hals door een afgevuurde kogel die langs de keel van de vrouw schoot.

Ondanks hun verwondingen lukte het de bewoners de indringers het huis uit te werken en hulp te roepen. De overvallers ontsnapten met een portemonnee met geld, een autosleutel en een hele opvallende munt. Het gaat om een gulden van koningin Juliana met een Elviskuif, zelfgemaakt door de 57-jarige bewoner.

De politie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de drie daders. De tientallen tips die sinds gisteren zijn binnengekomen, werkt de politie nu uit.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844