Ruim 800.000 euro voor Zuiderzeemuseum

21 februari 2022 19:36

Het Zuiderzeemuseum heeft een cheque met een waarde van meer dan 800.000 euro overhandigd gekregen. Het Enkhuizer museum gaat dit bedrag onder meer besteden aan het Peperhuis en het Entreepaviljoen, dat volledig verbouwd en vernieuwd wordt.

Ruim 8 ton voor Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum ontvangt ieder jaar een half miljoen euro vanuit de VriendenLoterij, met daarbovenop een bedrag dat wordt uitgekeerd aan de hand van het aantal loten dat verkocht is. In het afgelopen jaar heeft het museum dus een extra bedrag gegenereerd van meer dan 300.000 euro.

Het opgehaalde bedrag komt het museum goed van pas, dat het Entreepaviljoen wil vernieuwen. Het geld wordt gespendeerd aan het volledig vernieuwen en opnieuw inrichten van het paviljoen. Ook de zolder van het Peperhuis in het museum kan met dit bedrag opnieuw ingericht en gerestaureerd worden. Daarnaast kan het pand geschikt gemaakt worden voor het programma ‘Pakhuis vol verhalen’.

Directeur Stephan Warnik is blij met het hoge bedrag op de cheque die zij ontvingen. “We hebben onlangs het contract met deze partner voor vijf jaar kunnen verlengen. Daarmee zijn we de aankomende jaren verzekerd van een fijne, betrouwbare partner die ons sinds 2007 financieel ondersteunt en ons helpt het museum in volle glorie te laten stralen. Zulke partners koesteren we”, aldus de museumdirecteur.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405