Rust teruggekeerd op Raadhuisplein, samenscholingsverbod niet verlengd

29 oktober 2021 14:20

Het samenscholingsverbod rondom het Raadhuisplein in Hoogkarspel wordt niet verlengd. De afgelopen vier weken mochten jongeren daar niet samenkomen, omdat er eerder volgens de gemeente Drechterland overlast werd ervaren, zoals schreeuwen en intimidatie. 

Het zou gaan om een groep van zo’n tien jongeren die ’s avonds vaak bij het plein bleven hangen en veel lawaai maakte en andere mensen intimideerde, aldus de gemeente eerder tegen NH Nieuws. 

Niet alle omwonenden en ondernemers van het Raadhuisplein leken destijds iets te merken van de overlast. Tijdens de kermis waren er wel incidenten die niet onopgemerkt bleven, maar verder ervoeren ze weinig overlast. Een ondernemer was zelfs verbaasd: “Nee, ik zie hier nooit jongeren rondhangen.” 

Overwegend rustig

Volgens de gemeente is het de afgelopen maand ‘overwegend rustig’ geweest op het plein. Politie en handhavers zijn er elke avond geweest om de situatie in de gaten te houden. Er zijn een paar meldingen gedaan van overlast en een aantal keer is een groep jongeren weggestuurd, vertelt een woordvoerder. De gemeente ziet geen aanleiding om het samenscholingsverbod te verlengen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405