S10 jarenlang gevolgd voor documentaire over leven tijdens en na Songfestival

23 april 2024 13:02
Bron: NH Media / Maaike Polder

Zangeres S10 is jarenlang door een cameraploeg gevolgd voor een nieuwe docu. De van oorsprong West-Friese Stien den Hollander deelt vandaag met trots dat S10-dat het goed blijft gaan met mij in mei wordt uitgezonden. “Ik heb heel veel zin om te delen wat er allemaal gebeurd is in mijn leven”, schrijft ze in een verklaring.

Documentairemakers Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis zijn volgens de in Abbekerk geboren zangeres geweldige vrienden geworden. Samen hebben ze ook veel lol gehad. Dat Hakeboom een inkijkje heeft gekregen in het leven van S10 komt niet uit de lucht vallen. “Toen ik 15 was heb ik de documentaire van Linda gezien over Jett Rebel”, vertelt de zangeres op haar Instagram. “Toen ik dat keek, was ik net begonnen met gitaarles en zingen. Maar in mijn leven verkeerde ik in nogal zwaar weer.”

Het zien van ‘Who the fuck is Jett Rebel?” raakte haar diep, schrijft ze: “Ik dacht: dit kan ik misschien ook. Misschien is er zelfs met alle rottigheid een mogelijkheid om door te gaan, muziek te maken en gewoon te schrijven en te zingen. Iets wat mij al zeven jaar lang elke dag redt.”

Niet makkelijk geweest

S10 vertegenwoordigde Nederland in 2022 op het Eurovisie Songfestival. Daar behaalde de zangeres een elfde plek in de finale met het nummer ‘De diepte’. De aanloop naar het festival in Turijn, de optredens in de halve finale en eindronde, en alles wat daarna gebeurde komt aan bod.

“Ik vind het heel erg spannend. Maar ik heb ook heel veel zin om te delen wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen jaren van mijn leven”, aldus de zangeres. “Het is niet altijd makkelijk geweest. Maar jullie moeten weten dat ik zo ongelooflijk veel leuke dingen heb meegemaakt, waaronder het Songfestival en alles daaromheen.”

Volgende maand in première

De documentaire S10-dat het goed blijft gaan met mij is vanaf volgende maand te zien. Op maandag 20 mei kan de film online bekeken worden via NPO Start, en die woensdag op tv bij NPO 3. Het inkijkje in het leven van S10 wordt uitgezonden tijdens de Europese week van de Mentale Gezondheid.

“Al zou deze documentaire al bij één iemand teweegbrengen wat het bij mij deed toen ik naar Jelte keek, dan zou ik heel erg vereerd zijn. Misschien mag het ergens licht bieden waar het donker is.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844