Samenvatting: Hovocubo is duidelijker beter in eenzijdige zaalvoetbalderby tegen FC Marlène

18 november 2022 22:37

De afgelopen jaren leverden de duels tussen Hovocubo en FC Marlène genoeg spektakel op in de eredivisie zaalvoetbal. Dat was vanavond wel anders, want de zaalvoetballers uit Zwaag waren veel sterker dan de Heerhugowaarders: 7-0. Iliass Bouzit blonk uit en maakte een hattrick. 

Bij Hovocubo ontbrak vaste doelman Dave Stet. Hij had een scheurtje in zijn meniscus opgelopen tijdens de Champions League, waardoor Melvin Habets op doel stond bij Hovocubo. Het was Oualid Tarifit, die de eerste treffer voor de Hoornse zaalvoetballers maakte. Faisel Mellah verdubbelde niet veel later zelfs de voorsprong: 2-0. FC Marlène werd gevaarlijk via Amir Molkoarai, maar zijn schot ging op de paal. 

Tekst gaat verder onder de video’s

Abdessamad Attahiri strooide vlak voor rust nog meer zout in de wonden van Marlène door 3-0 te maken. De thuisploeg ging in de tweede helft vrolijk verder met scoren. Zo maakte Iliass Bouzit een hattrick en pikte Attahiri ook een goal mee: 7-0. Daardoor werd het een ruime overwinning voor Hovocubo. De club blijft fier aan kop in de eredivisie zaalvoetbal zonder puntverlies. Marlène staat in de middenmoot.

Tekst gaat verder onder de video

De overige uitslagen in de eredivisie zaalvoetbal:

VNS United – FC Eindhoven 2-4
ZVV Den Haag – HV Veerhuys 0-4

De Noord-Hollandse kraker tussen Texel ’94 en ASV Lebo wordt morgen gespeeld. RKAV Volendam is dit weekend vrij.  

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405