Samenvatting: Hovocubo straft fouten FC Marlène keihard af

2 april 2022 22:30

Hovocubo heeft vanavond een gevoelige tik uitgedeeld aan rivaal FC Marlène. De regerend landskampioen zaalvoetbal uit Hoorn versloeg de streekgenoot uit Heerhugowaard met 5-1 en neemt zodoende afstand in de stand van de kampioenspoule. 

In de openingsfase van de wedstrijd was het vooral aftasten en loeren op een fout van de tegenstander. Na acht minuten profiteerde Stefan Dol namens de gasten van knullig verdedigen bij Hovocubo en schoof de bal langs doelman Dave Stet voor de openingstreffer. Lang kon de ploeg van trainer Jeroen de Groot echter niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later maakte de thuisploeg namelijk alweer gelijk, nadat Abdessamad Attahiri vrij bij de tweede paal kon intikken en zo de 1-1 ruststand noteerde. 

Tekst gaat verder onder de video.

Duur balverlies

Marlène begon sterk aan de tweede helft en verzuimde tot driemaal toe op voorsprong te komen. Aan de andere kant was het daarentegen juist wel raak. Doelman Barry de Wit van de Heerhugowaarders had te veel tijd nodig om een pass te controleren, waarna Soufian Charraoui de bal afsnoepte en profiteerde van het buitenkansje: 2-1. Marlène probeerde in het slot van de wedstrijd de achterstand nog ongedaan te maken door een extra veldspeler in te brengen, maar doelpunten van Karim Moussaoui, nog een keer Attahiri en Faisal Mellah zorgde uiteindelijk voor de ruime 5-1 overwinning.

Tekst gaat verder onder de video.

Kampioenspoule

Dankzij de winst blijft Hovocubo na zes gespeelde wedstrijden nog steeds tweede staan in de kampioenspoule van de eredivisie zaalvoetbal. De achterstand op koploper FC Eindhoven is slechts één punt. FC Marlène staat vierde en ziet het gat met Hovocubo zo oplopen tot zes punten. Het Amsterdamse ASV Lebo won vanavond met 4-15 van FCK/De Hommel en staat daardoor derde. De achterstand op koploper Eindhoven bedraagt vier punten. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405