Samenvatting: HV Veerhuys boekt onnodig spannende zege op FCK De Hommel

23 september 2022 23:00

HV Veerhuys heeft vanavond in de eredivisie een zeer vermakelijk duel gewonnen van FCK De Hommel. De Hoornse zaalvoetbalvereniging maakte het onnodig spannend, maar won uiteindelijk wel met 4-3.

HV Veerhuys boekte vorige week al een mooie overwinning op Leekster Eagles en kwam ook vandaag tegen de opponent uit Den Bosch goed voor de dag. De ploeg van trainer Najib Taki kwam op 1-0  door een doelpunt van Jesse Koeman. De openingstreffer werd onschadelijk gemaakt door de gelijkmaker van Adil Zouthane. Dankzij de 2-1 van Jeffrey de Moel ging de zaalvoetbalclub uit Hoorn alsnog met een voorsprong de rust in.

Onverwacht spannend

Na de thee liet de thuisploeg zijn beste spel zien en liep de ploeg door goals van Thijs Nugter en David Albert uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong. Veerhuys leek uit te lopen naar een nog royale zege, maar twee snelle treffers van De Hommel gooiden roet in het eten: 4-3. Hierdoor werd het in de slotfase nog onverwacht spannend. Doelman Marcel Ons kon zich echter met een paar belangrijke reddingen onderscheiden en zo bleven de drie punten in Hoorn. 

Tekst gaat verder onder de video.

Hovocubo en Lebo overtuigen

Hovocubo won gemakkelijk zijn wedstrijd tegen AGOVV. De West-Friezen voetbalden zes doelpunten bij elkaar. Kleine smet op de uitslag was de tegentreffer in de slotfase: 6-1. Ook ASV Lebo had een makkelijke avond. De Amsterdammers wonnen eveneens met 6-1. Leekster Eagles werd eenvoudig aan de kant gezet. 

Waar Hovocubo en Lebo dezelfde uitslag op het scorebord zetten, deden Volendam en het Amsterdamse VNS United dat ook. In Vlissingen kreeg Volendam met 6-4 klop van Groene Ster. Promovendus VNS United moest in Limburg dezelfde uitslag verwerken. Tigers Roermond was met 6-4 te sterk. 

In de laatste wedstrijd van de speelronde reisde FC Marlène af naar Texel. Op het Waddeneiland eindigde de confrontatie met Texel’94 in 2-7. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405