Samenvatting: NH Cup prooi voor VOC na winst op SEW

28 augustus 2022 17:01
Bron: NH Sport/Frank van der Meijden

VOC heeft de finale gewonnen van de NH Cup. De handbalvrouwen van trainer Rachel de Haze waren in de finale te sterk voor SEW. In Sporthal De Bloesem in Wognum werd het uiteindelijk 37-31 voor de Amsterdamse club. 

VOC had afgelopen week alle groepswedstrijden in de NH Cup, het oefentoernooi tussen de vier Noord-Hollandse eredivisieclubs, gewonnen en ging dus ongeslagen door naar de finale. SEW wist op zijn beurt te winnen van provinciegenoten VZV en Volendam en dus mocht ook de ploeg uit Nibbixwoud deelnemen aan de finale. 

Finale

In de eindstrijd ging VOC voortvarend van start. De verliezend finalist van het afgelopen seizoen in de eredivisie liep als snel uit naar een voorsprong, mede dankzij meerdere achtereenvolgende doelpunten van Zola Amsen. Namens SEW schoot Eline Veltrop al gelijk met scherp, maar zij kon niet voorkomen dat VOC alsnog met een ruime voorsprong de rust inging: 21-15. 

Tekst gaat verder onder de video.

Na de onderbreking schakelde VOC een tandje bij en mede door slordigheden aan de kant van SEW liep de voorsprong op tot negen punten. In het laatste kwartier van de wedstrijd kon de ploeg van trainer Michael Vijverberg de schade nog enigszins herstellen, maar de overwinning van VOC kwam niet meer in gevaar. VOC won uiteindelijk verdiend met 37-31 en is zo voor de derde keer op rij winnaar van de NH Cup. 

Troostfinale

De troostfinale ging tussen VZV en Volendam. Na een eindstand van 28-28 moest er een strafworpenserie aan te pas komen. Volendam deed dit beter dan de ploeg uit ’t Veld en legde zo beslag op de derde plaats. 

Bekijk hieronder het slot van de strafworpenserie tussen VZV en Volendam. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405