Samenvatting: ontgoocheling bij handbalsters SEW na uitschakeling in Europacup

20 november 2021 21:46

Het is SEW niet gelukt om de laatste zestien te bereiken van de EHF European Cup. De handbalploeg uit Nibbixwoud won tegen het Israëlische Maccabi Arazim Ramat weliswaar met 25-24, maar dat was niet genoeg om het verschil van twee doelpunten uit de eerste wedstrijd goed te maken. 

Zowel de heenwedstrijd als de return werden in Wognum gespeeld. Op vrijdag verloor SEW de ’thuiswedstrijd’ tegen de Israëlische opponent met 24-26 en dus wist de ploeg van trainer Arthur Langedijk dat ze een verschil van twee doelpunten moesten goedmaken.

Teruggeknokt

Net zoals een dag eerder liet SEW zich in de openingsfase van het duel verrassen door Maccabi en keek het al vroeg tegen een achterstand aan. Uiteindelijk knokte SEW zich aan het einde van de eerste helft terug in de wedstrijd stond het bij de rust maar een doelpunt achter: 13-12.

Na de rust ging het uitermate felle duel lang gelijk op, maar halverwege de tweede helft namen de West-Friezen afstand. SEW boog de achterstand om in een voorsprong van vier doelpunten. Na een technische fout en een gegeven penalty tegen SEW draaide de wedstrijd weer helemaal om en kwam Maccabi langszij. “Dat was het keerpunt in de wedstrijd. Ik had daarvoor het gevoel dat zij er doorheen zaten”, zei trainer Arthur Langedijk na afloop van het duel.

“We hadden vandaag het gevoel dat we ze zouden gaan pakken”

SEw-speelster Danique boonkamp

SEW moest gaan spelen met een extra veldspeler om een overwinning te forceren. Het wisselen van de doelvrouw kwam hen echter duur te staan nadat Maccabi het leeg doel wist te vinden en zo weer op voorsprong kwam. SEW knokte zicht nog wel terug naar een nieuwe voorsprong, maar kwam het een doelpunt te kort voor een verlenging.

Tekst gaat verder onder de video

Ondanks de overwinning eindigt dus het Europese avontuur voor SEW in de derde ronde van de Europacup. Provinciegenoot VZV uit ’t Veld bereikte wel de volgende ronde door over twee wedstrijden te winnen van WHC Vardar uit Noord-Macedonië.

Later volgt op deze website nog een samenvatting van het duel tussen SEW en Maccabi Arazim Ramat.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405