Samenvatting: verliezend HV Veerhuys plaatst zich toch voor kampioenspoule

10 december 2021 23:48

De zaalvoetballers van HV Veerhuys kijken met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd van vanavond. De zaalvoetbalclub uit Hoorn plaatste zich definitief voor de kampioenspoule van de eredivisie, maar verloor wel met 7-3 van hekkensluiter Feyenoord.

Eigenlijk kon het bijna niet misgaan voor ’t Veerhuys. Concurrenten AGOVV en Be’79 moesten winnen. Dat lukte Be’79 wel, maar AGOVV niet en daardoor speelt de ploeg van Najib Taki na de winterstop in die kampioenspoule. De eerste helft verliep nog redelijk goed voor de thuisploeg. De Horinezen gingen namelijk rusten met een 2-1 voorsprong en dat was gezien de kansen ook terecht.

Tekst loopt door onder de video.

Effectief Feyenoord

In de tweede helft ging het helemaal mis bij Veerhuys. Ondanks meer balbezit waren het de Rotterdammers die veel effectiever omgingen met de kansen. Counter op counter leverde een doelpunt op en zelfs de keeper van Feyenoord trof doel na een schitterende individuele actie.

Tekst loopt door onder de video.

In februari na het EK zaalvoetbal start de kampioenspoule van de eredivisie. Aan die poule van acht ploegen nemen vijf Noord-Hollandse clubs deel: FC Marlène, Hovocubo, Lebo, Volendam en Veerhuys.

Overige uitslagen van de Noord-Hollandse clubs:
White Stones – Lebo 2-5
FC Marlène – Hovocubo 6-4
Tigers Roermond – RKAV Volendam 5-5
Groene Ster – Texel ’94 7-4

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405