Samenvatting: zaalvoetbalbeker prooi voor Hovocubo na sterke slotfase

15 april 2022 23:04

De zaalvoetballers van Hovocubo hebben vanavond de beker gewonnen. In een spannende finale werd afgerekend met FC Eindhoven. Het eindigde in het Topsportcentrum Rotterdam in 5-2. “Een finale waar alles in zat”, sprak een stralende Hovocubo-trainer Sander van Dijk na afloop.

Vlak voor rust werd de score geopend door Yoshua St. Juste. Hij tikte binnen na een mooie aanval. Dertig seconden later werd het zelfs 2-0 voor de ploeg uit Hoorn door een eigen goal van FC Eindhoven. 

Tekst loopt door onder video

“Na de 2-2 gingen wij beter voetballen. Je moet ook wel wat mazzel hebben, maar wij moeten veel eerder de trekken overhalen”

hovocubo-trainer sander van dijk

Ondanks het prettige moment van scoren kwamen de Brabanders na rust terug. Via Said Bouzambou en Oualid Saadouni werd het zes minuten voor tijd 2-2. Hovocubo toonde echter veerkracht en kwam dankzij Abdessamad Attahiri snel weer op voorsprong. St. Juste en Karim Mossaoui zorgden in de laatste minuten voor de 5-2 overwinning.

“Na de 2-2 gingen wij beter voetballen. Je moet ook wel wat mazzel hebben, maar wij moeten veel eerder de trekker overhalen. Ook de complimenten aan FC Eindhoven. Twee fantastische ploegen die tot het uiterste zijn gegaan”, aldus Van Dijk.

Yoshua St. Juste belangrijk

Met twee treffers had St. Juste een groot aandeel in de overwinning van Hovocubo. “Het was niet zeker of ik de wedstrijd zou halen. Ik heb vorige week niet gespeeld, omdat ik last had van mijn schouder. Met wat extra pijnstillers en de goals voel je geen pijn meer”, vertelt hij na het veroveren van de beker.

Tekst loopt door onder video.

Ook Noord-Hollands succes bij de vrouwen

Eerder op de avond won Os Lusitanos de bekerfinale bij de vrouwen. De Amsterdammers waren met 4-1 te sterk voor FC Marlène uit Heerhugowaard.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405