Samenwerking tussen streekomroep WEEFF en NH Nieuws officieel van start

1 oktober 2019 00:00

WEST-FRIESLAND – Streekomroep Weeff en NH Nieuws zijn begin september gestart met een gezamenlijke nieuwsredactie. Vandaag, op dinsdag 1 oktober, is de samenwerking bekrachtigd met de ondertekening van een samenwerkingsconvenant. “Zonder samenwerken, red je het niet”, redeneert Thijs Tuik van ministerie OCW. 

Een goede lokale nieuwsvoorziening, waar je als West-Fries niet omheen kan. Daar zijn waar ze op de barricade staan, hete hangijzers uit de maatschappij brengen, de lokale politiek controleren, bijzondere portretten maken en live-evenementen verslaan. Door te gaan samenwerken bundelen we onze krachten en werken we efficiënter, ook op facilitair gebied.

Er gaat meer geld naar de inhoud, waardoor we meer verslaggevers in de regio West-Friesland op pad kunnen. “De nieuwsvoorziening wordt er een stuk beter door. We kunnen het nieuws van NH overnemen en andersom brengen wij het nieuws uit de haarvaten weer naar een groter publiek”, aldus voorzitter Hendrik Boland van streekomroep WEEFF.

NH Nieuws en Weeff werken al lange tijd samen op het gebied van regionale journalistiek. Redactieleden en verslaggevers van beide omroepen trekken al samen op. De samenwerking is op basis van gelijkheid. 

Zowel NH als WEEFF nemen deel in deze samenwerking vanuit hun huidige status en behouden hun eigen autonomie en inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de eigen kanalen en de content die daarop uitgezonden wordt. “Het levert een nieuw kijk op het nieuwsbestel op, dit is een historisch moment voor West-Friesland”, aldus chef nieuws Jacky de Vries. “Iedereen is het erover eens dat West-Friesland een goede nieuwsvoorziening verdient.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405