Schaatser Dai Dai N’tab ontbreekt op Spelen, Irene Schouten rijdt vier afstanden

2 januari 2022 18:03

Een bittere pil voor Dai Dai N’tab. De Amsterdammer moet voor de tweede keer op rij de Olympische Winterspelen aan zich voorbij laten gaan. De 27-jarige sprinter valt buiten de schaatsploeg, die zojuist bekend werd gemaakt. Merijn Scheperkamp heeft het verlossende ja-woord gekregen en Irene Schouten mag zich opmaken voor vier afstanden.

Dai Dai N'tab

N’tab had zijn zinnen gezet op de 500 meter. Op die afstand werd hij echter afgetroefd door de jonge Scheperkamp. N’tab had in allebei zijn ritten met tegenslagen te maken: de eerste keer viel zijn tegenstander en de tweede keer startte zijn opponent verkeerd. Scheperkamp is aangewezen op de 500 meter.

Op diverse afstanden waren schaatsers al zeker van kwalificatie, maar Scheperkamp en N’tab (500 meter) zaten allebei in de wachtkamer. Zondag werd duidelijk dat de Hilversummer, die de snelste op het OKT was, naar de Spelen mag en N’tab opnieuw buiten de boot valt.

Tekst loopt door onder de tweet.

Vier keer Schouten

Bij de vrouwen zijn geen verrassingen te melden. Irene Schouten, die op het OKT in bloedvorm verkeerde, gaat namens Nederland op de 3.000 meter en 5.000 meter naar Peking. De deelname op die afstand was al bekend.

De KNSB heeft Schouten ook aangewezen voor de massastart. Samen met Marijke Groenewoud zal Schouten die gaan rijden. De Hoogkarspelse zal ook de ploegenachtervolging gaan rijden samen met Ireen Wüst en Antoinette de Jong.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405