Scholieren met vragen over vervolgopleiding kunnen op Facebook terecht

6 april 2020 18:51
Thomas de Groot

Scholieren kunnen deze periode, zoals vanzelfsprekend, ook niet terecht op de open dagen van een school. Deze gaan door het corona virus niet door.

“De open dagen zijn ontzettend belangrijk binnen de keuze voor een vervolgopleiding.” Zo vertelde Hoorns PvdA raadslid Thomas de Groot afgelopen zaterdag op WEEFF Radio.

“Je kan met de studenten en leraren praten. Zo kun je een goed beeld krijgen van de studie.” Door de corona crisis ontbreekt nu deze mogelijkheid. Gelukkig is hier met de Facebook groep Studie Info Scholieren een alternatief voor gekomen.

Scholieren met vragen kunnen terecht in de Facebook groep

Studenten uit het hele land bieden via de Facebook groep aan om vragen van scholieren te beantwoorden. “Op deze manier kun scholieren en studenten met elkaar in gesprek over hoe de studie is, hoeveel tijd het kost, welke vakken je krijgt en hoe moeilijk en uitdagend het is.”

Thomas de Groot verwacht dat men tijdens deze 1-op-1 gesprekken zelfs meer de diepte in kan gaan dan op een open dag. Hij hoopt dat ook na de corona crisis dit een vast onderdeel zal blijven binnen de studiekeuze voor scholieren.

Het belang van de juiste studiekeuze

Thomas heeft zich zelf ook aangeboden als student om vragen te beantwoorden:”Ik studeer op dit moment Internationale Betrekkingen. Ik vond het zelf ook enorm lastig mijn studiekeuze te maken. Als ik op deze manier daarbij kan helpen doe ik dat met alle liefde. Er is zo’n grote keus in opleidingen dat het overweldigend kan zijn. Dit initiatief biedt een uitgelezen kans om hier duidelijkheid in te scheppen. Zodat je van te voren goed weet wat een studie behelst en dat is ontzettend belangrijk.”

Uitzending – 4 april 2020

Hoorns PvdA raadslid Thomas de Groot over de Facebook pagina Studie Info Scholieren. Nu de open dagen van de scholen niet doorgaan kunnen scholieren via deze pagina hun vragen aan een student stellen.

Studie Info Scholieren FB pagina

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844