Schouwburg Het Park biedt West-Fries met kleine portemonnee gratis avondje uit

24 november 2022 16:06

Een avondje uit in tijden van enorme inflatie en stijgende energieprijzen zit er niet meer voor iedereen in. Daarom geeft Schouwburg Het Park in samenwerking met de gemeente Hoorn op 1 december een avondje uit cadeau voor de West-Fries met een kleinere portemonnee. “We willen iets doen voor onze omgeving.”

Het park Schouwburg

“Al jaren organiseren we tijdens de feestmaanden iets voor de omgeving. Vaak gekoppeld aan goede doelen“, vertelt Aniek Bruinissen. Maar door de inflatie en stijgende energieprijzen wil Het Park nu graag iets voor de West-Fries doen. 

Het balletje begon te rollen toen de programmeur van de schouwburg tijdens een bezoek aan een producent een gratis voorstelling won bij een bingo. “We besloten toen om deze voorstelling niet te verkopen, maar ook gratis weg te geven.”

De voorstelling is van de band The 70’s Unplugged. Een band die popmuziek uit de jaren ’70 speelt.

Gratis drankje

De gemeente Hoorn zorgt voor twee gratis drankjes en nootjes tijdens de voorstelling. “En samen met Stichting Netwerk en het Vrijwilligerspunt hebben we organisaties opgespoord die mensen met een kleine portemonnee helpen.” Zo hebben ze de uitnodigingen verstuurd onder de West-Friezen die het niet breed hebben. 

In totaal is er plek voor 880 bezoekers. Per dag worden er nu zo’n 50 kaarten besteld. “We gaan dus uit van een goedgevulde zaal volgende week.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405