Schrijfcafé Enkhuizen van start: “Je hebt er echt wat aan”

16 september 2023 13:12
Door Erik Bout
Bron: WEEFF

In Enkhuizen is gisteren een nieuw seizoen van het Schrijverscafé van start gegaan. Er waren vijftien deelnemers afgekomen op de ochtend voor beginnende en ervaren schrijvers.

“Bij het schrijverscafé gaat het met name om reflectief en creatief schrijven”, legt organisator Carla van den Hombergh uit. “En om plezier in het schrijven te krijgen en houden. Er wordt gewerkt met inspirerende, korte oefeningen en je kan ook meedoen als je weinig ervaring hebt schrijven.” 

“Het schrijven is voor jezelf”, gaat Van den Hombergh verder. Ze stelt dat je door het schrijven diepere lagen in jezelf aanboort. Het kan helpen iets over een eigen situatie beter te begrijpen, of te oefenen in het goed waarnemen van de dingen om je heen. “Zelf ben ik een dagboekschrijver, en ik heb veel baat bij gehad bij regelmatig reflectief schrijven. Dus ik kan uit eigen ervaring zeggen: ‘je hebt er echt wat aan’.”

De schrijfcafés worden iedere derde vrijdag van de maand georganiseerd en zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. De eerstvolgende schrijfcafés zijn op 20 oktober en 17 november in Café de Eendracht in van Bleiswijk. Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met Carla van den Hombergh.

Het Schrijverscafé / bron foto: WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844