Scooters uit Julianapark weren met hekken ‘schiet zijn doel voorbij’

22 januari 2024 06:00
Bron: Hoorn Lokaal

In het Julianapark in Hoorn zijn recent vijf wandelpaden afgezet met houten toegangshekken. Een maatregel bedoeld om scooterrijders te weren, zorgt ook voor slechte toegang voor mensen met een fysieke beperking, constateert lokale politieke partij Hoorn Lokaal.  

Vooral rolstoelgebruikers en ouders met wandelwagens ondervinden hinder, met slechts één obstakelvrij pad beschikbaar vanaf parkeerplaats Nieuwe Wal. Lokale politieke partij Hoorn Lokaal stelt vragen over de noodzaak van de geplaatste toegangshekken. 

Toegangshekken Julianapark Hoorn

Raadslid Jessica Visser wil dat er actie ondernomen wordt om het park weer beter toegankelijk te maken voor elke bezoeker. “De scooteroverlast naar het strandje begrijpen we, maar nu lijkt het alsof het weren van scooters boven de toegankelijkheid gaat van het park. De hekken gaan heel zwaar open, dus dat maakt het voor mensen met rollator of slecht ter been moeilijk.”

In een evaluatie vanuit de gemeente is te lezen dat er twee hekken zouden komen, in plaats van vijf. Visser: “Dan zou je nog op meerdere manieren het park in kunnen. Maar nu heb je geen keuze, je moet dan via parkeerterrein de Nieuwe Wal.” 

Een locatie die door omwonenden aangemerkt wordt als ‘onveilige plek’. “Maar is dat ook daadwerkelijk zo in de avond en nacht?”, wil Visser van de gemeente Hoorn weten. 

De overlast in het Julianapark is niet van gister. In de afgelopen jaren werd er cameratoezicht ingesteld, werden er vernielingen aangericht en lachgas gebruikt. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405