Serhii werd op 9 mei afgezet bij Van der Valk in Hoorn, daarna ontbreekt ieder spoor

3 juni 2022 14:22
Bron: Aangeleverd

Iris Vis uit Wogmeer maakt zich flinke zorgen. Het contact met Serhii Hrynyk, een trouwe Oekraïense medewerker bij het bedrijf van haar vader, is al sinds 9 mei verbroken. Hij is inmiddels bij de politie als vermist opgegeven. “Hij is niet iemand die zomaar wegloopt.”

Van de Oekraïnse Serhii ontbreekt ieder spoor

Is Serhii vrijwillig vertrokken, of is hem iets overkomen? Het is de vraag die de familie Vis al enige weken bezighoudt. Zo erg zelfs, dat ze hem donderdag als vermist hebben opgegeven. “We maken ons zorgen.”

Serhii is 25 jaar en werkt bijna drie jaar bij het rietdekkersbedrijf van de vader van Iris. De familie Vis ging op 9 mei op vakantie en een dag later zou Serhii worden opgehaald door zijn broer, om twee weken naar Frankfurt te gaan. Ter overbrugging zou hij een nacht bij Van der Valk slapen, waar hiij is afgezet door de familie Vis. “Maar hij blijkt daar nooit te hebben ingecheckt. En zijn broer wist helemaal niets van die afspraak af.”

Tijdens de vakantie krijgen ze geen telefonisch contact met hem. “Terwijl hij altijd snel reageerde, altijd.” Ook andere personen uit zijn omgeving zoeken toenadering, tevergeefs. “Het is een rustige, slimme jongen. Hij praat een paar woorden Nederlands, maar spreekt goed Engels. Hij heeft geen auto en is niet het type naar dat gaat liften. We hebben na terugkeer uit Spanje in de buurt van Van der Valk en in de binnenstad van Hoorn gezocht, maar niets gevonden. Niemand heeft hem gezien.” 

Vermist❗️ Serhii is vermist sinds 9 mei 2022 hij is voor het laatst gezien in Hoorn bij van der valk. Hij had een…

Posted by Iris Vis on Thursday, June 2, 2022

Kan hij vanwege de oorlog zijn teruggekeerd naar zijn vaderland, wellicht om mee te vechten? “Dat lijkt ons niet waarschijnlijk”, zegt Iris. “Hij had – in tegenstelling tot enkele van zijn collega’s – niet echt aanleiding om terug te gaan. Anderen hadden bijvoorbeeld een vrouw en kinderen, dat heeft hij niet.”

Ook een contactpersoon in Oekraïne is ingeschakeld, maar ook daar geen spoor van Serhii. De politie is een onderzoek gestart. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844