SEW-aanwinst Lynn Holtman neemt het dit weekend gelijk op tegen oude club

4 januari 2023 17:25

SEW heeft zich per direct versterkt met Lynn Holtman. De pas 18-jarige opbouwspeelster speelde de afgelopen jaren voor Kwiek uit Raalte, maar vindt het nu een mooie tijd om een stap omhoog te maken. “Ik had niet verwacht dat SEW nog langskwam.”

Lynn Holtman in dienst van Kwiek

De transfer van Lynn Holtman is het tweede nieuwtje uit Nibbixwoud. Eerder maakte de handbalclub al bekend dat het contract van Michael Vijverberg is verlengd. De nieuwe verbintenis van de 26-jarige trainer loopt tot 2027. Ambitieuze plannen bij SEW en Holtman hoopt daar een belangrijke rol in te spelen. “Ik denk dat mijn kwaliteiten beter uitkomen in het spel van SEW. Sinds mijn jeugd speel ik al bij Kwiek. Nu wil ik het weleens in een andere keuken kijken, zodat ik me verder kan ontwikkelen.”

”Holtman past precies binnen het profiel en spel van SEW”

SEW-trainer Michael Vijverberg

Trainer Michael Vijverberg is dit seizoen goed bezig met SEW. De ploeg uit Nibbixwoud is terug te vinden op de derde plaats in de eredivisie. Toch zocht de ploeg nog versterking “We waren op zoek naar een extra opbouwster met internationale ervaring”, vertelt Vijverberg over de samenstelling van zijn selectie. “Holtman past precies binnen het profiel en spel van SEW.”

Geen halfjaar wennen

Een wintertransfer wil volgens Holtman niet zeggen dat er sprake is van een aanpassingsperiode tot aankomende zomer. “Het is mooi meegenomen dat ik nu een halfjaar kennis kan maken met de club, maar het is niet de reden dat ik nu de overstap maak. Met de nieuwe trainer is er een hele mooie spelvisie binnen de club, waarbij er snel en vaardig wordt gehandbald. Dat past bij mij.”

”Het was vorige week nog mijn eigen club en nu sta ik er opeens lijnrecht tegenover”

SEW-speelster Lynn Holtman

Aankomende zaterdag kan Holtman meteen haar debuut voor de ploeg uit West-Friesland maken. Opmerkelijk genoeg speelt haar nieuwe club SEW dan tegen haar oude club Kwiek. “Het is heel erg gek om meteen tegen Kwiek te spelen. Het was vorige week nog mijn eigen club en nu sta ik er opeens lijnrecht tegenover.”

De thuiswedstrijd van SEW tegen Kwiek begint zaterdag om 19:00 uur. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405