SEW bereikt simpel volgende ronde European Cup

1 oktober 2023 14:42
Bron: Orange Pictures / Frank Kerbusch

SEW heeft zondagmiddag de derde ronde van de EHF European Cup bereikt. De handbalsters waren ook in het tweede duel te sterk voor HRK Grude uit Bosnië: 25-33. Het werd vrijdag al 34-27, dus SEW ging zonder al te veel moeite door naar de volgende ronde. 

Beide teams waren in de eerste helft nog aan elkaar gewaagd. De stand bleef lange tijd gelijk, totdat SEW vlak voor de rust een klein gaatje sloeg: 16-17. 

In de tweede helft ging de dieselmotor van SEW echt lopen en keken de handbalsters niet meer terug. De grootste marge was bij 22-33, waarna de Bosnische tegenstander nog een keer trefzeker was. Eline Veltrop had een belangrijk aandeel in de zege met tien treffers.

“Wij waren de favoriet, dat hebben we wel waargemaakt”

SEW-trainer Michael Vijverberg

“Wij waren de favoriet, dat hebben we wel waargemaakt”, zag trainer Michael Vijverberg. “In beide wedstrijden was het in de eerste helft bijblijven, maar gelukkig klapten we er in de tweede eroverheen.” 

Het is nog niet bekend tegen wie SEW in de volgende ronde speelt. De loting is in ieder geval komende dinsdag. “Een zware dobber zou een loting tegen Spaanse ploegen zijn of de topclubs uit Macedonië.” Vijverberg verwacht een makkelijkere wedstrijd als een team uit Kosovo, Litouwen of Israël wordt geloot.  

De wedstrijden worden in ieder geval gespeeld op 11 november en 18 november

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844