SEW staat tegenover ploeg uit Tsjechië in derde ronde van EHF European Cup

4 oktober 2023 11:32
Door Jan Burger
Bron: Archief

Met een plek in de derde ronde van de EHF European Cup op zak, richt handbalvereniging SEW haar blik op de toekomst. Afgelopen zondag wisten de handbaldames hun tegenstander uit Bosnië met 25-33 te verslaan. De loting voor de volgende ronde heeft inmiddels plaatsgevonden en SEW zal het opnemen tegen het Tsjechische Hazena Kynzvart.

De handbaldames reizen af naar Tsjechië voor de wedstrijd in het weekend van 11 en 12 november. Een week later zullen ze hun fans kunnen trakteren op een spektakelstuk in sporthal de Bloesem in Wognum.

Trainer Michael Vijverberg was zich voor de loting bewust van de uitdaging die voor hen ligt: “Een zware dobber zou een loting tegen Spaanse ploegen zijn of de topclubs uit Macedonië.” Desalniettemin verwachtte hij dat een confrontatie met een team uit Kosovo, Litouwen of Israël wellicht een iets makkelijkere prooi kon zijn.

Uiteindelijk komt de tegenstander dus niet uit Spanje, Litouwen of Kosovo, maar nemen zij het op tegen de ploeg Hazena Kynzvart uit Tsjechië.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405