Shantymen Kaap Hoorn koor viert 25-jarig jubileum

16 januari 2020 20:35

HOORN – De Shantymen Kaap Hoorn viert zaterdag 25 januari haar 25-jarig jubileum. Het koor treedt vooral buiten de regio op. Maar dit jubileum wilden ze toch graag dicht bij huis vieren. Als locatie is de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn gekozen.

Logisch als men weet dat de Oosterkerk van oudsher de kerk is waar schippers en vissers vroeger op hun knieën lagen om te bidden voor een rijke vangst of een behouden thuiskomst. Aan Weeff Radio vertelde Hans Mol dat shanty’s opgewekte liederen zijn die vroeger op de schepen werden gezongen om het werktempo hoog te houden.

Terug in de tijd: het 5-jarig jubileum van het Shantymen koor

Ook het 5-jarig jubileum van het Shantymen koor werd in de Oosterkerk gevierd. Luister maar eens naar dit interview van twintig jaar geleden. Inclusief een kooruitvoering van de shanty ‘Santy Anna’.

Naast Shantymen Kaap Hoorn is er zaterdag 25 januari ook een gastoptreden van Ancora. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kaaphoorn.nl.

Uitzending – 15 januari 2000

Shantymen koor: 5-jarig jubileum

Shantymen koor: 5-jarig jubileum

Uitzending - 16 januari 2020

Shantymen Kaap Hoorn: 25-jarig jubileum

Shantymen Kaap Hoorn: 25-jarig jubileum

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844