Shock-effect bij SEW blijft uit: handbalsters onderuit bij Volendam

9 april 2022 22:59

De handbalsters van SEW hebben ook na het ontslag van Arthur Langedijk niet voor een succes kunnen zorgen. Op bezoek bij Volendam verloor de ploeg uit Nibbixwoud met 30-29. Daardoor bungelt SEW onderaan in de kampioensgroep.

Volendam - SEW

Vorige week nam SEW na drie jaar plotseling afscheid van coach Langedijk. Het contract van de oefenmeester liep na het seizoen al af, maar vanwege een gebrek aan ‘chemie’ moest de 55-jarige coach zijn biezen pakken. 

“Al een maand of drie geleden is mij de vraag gesteld of ze op mij konden rekenen als SEW in een situatie zou komen wanneer ze afscheid zouden moeten nemen van Arthur”

Interim-trainer SEW RIK boonkamp

Tekst loopt door onder video.

De club hoopte met het ontslag een shock-effect te creëren binnen de spelersgroep om nog een gooi te doen naar plaats vier, die recht geeft op een Europees ticket. De wedstrijd bij Volendam leek de uitgelezen wedstrijd om de bittere nasmaak van de afgelopen weken weg te spoelen, maar dat liep dus anders.

SEW liep in Volendam achter de feiten aan en was niet bij machte om de nummer zeven van de reguliere competitie op de knieën te krijgen. De thuisploeg had de gehele wedstrijd een voorsprong in handen en behield telkens een gaatje van een aantal punten. In de slotfase werd het nog spannend, maar de thuisploeg was met 30-29  te sterk voor SEW.

De ploeg uit Nibbixwoud blijft door de nederlaag steken op één punt in de kampioensgroep. Volendam, dat nu op zes punten staat, haakt aan bij Quintus dat slechts een punt meer heeft.

Al langer spanning bij SEW

Interim-trainer Rik Boonkamp gaf na de wedstrijd aan dat hij al eerder is gepolst dit seizoen. “Al een maand of drie geleden is mij de vraag gesteld of ze op mij konden rekenen als SEW in een situatie zou komen wanneer ze afscheid zouden moeten nemen van Arthur. Toen heb ik erover na moeten denken. Ik heb het al twee keer eerder gedaan en heb toen gezegd dat ik het zou doen”, aldus Boonkamp.

“Ik had dit niet verwacht. Dit kwam als een shock”

SEW-speelster Isa op den kelder

Speelster Isa op den Kelder bevestigt dat er al eerder dit seizoen een moment was  dat er twijfels waren om door te gaan met Langedijk. De trainer bleef toen aan en daarom kwam het ontslag met nog vijf wedstrijden te gaan toch nog onverwacht voor Op den Kelder. “Ik had dit niet verwacht. Dit kwam als een shock.”

Maandag is er een reportage te zien in NH Sport over het vertrek van Langedijk bij SEW.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405