Showband Hoorn start crowdfundings actie voor nieuwe uniformen

11 juni 2020 13:29

Showband Hoorn gebruikt al 40 jaar hetzelfde uniform, Hoogste tijd dus voor een nieuw moderner uniform. De eerste aanbetaling van het bedrag van 35.000 euro was gedaan, alleen toen kwam de corona crisis om de hoek kijken.

Stefano van Neck van de Showband Hoorn vertelt op Weeff Radio dat naar aanleiding van het 65 jarig bestaan van de Showband en na 40 jaar gebruik er besloten was om het uniform te vervangen. Mede om ook de jeugdleden er iets moderner te laten bijlopen omdat het huidige uniform wat gedateerd aandoet.

Weggevallen inkomsten

Elk jaar organiseert de Showband Hoorn de laatste zondag van de Hoornse kermis een stadsbarbecue  en doen ze een aantal optredens, maar al deze activiteiten waar normaal gesproken inkomsten uit worden gehaald  kunnen door de corona crisis niet doorgaan. De nieuwe uniformen kunnen nu niet gefinancierd worden omdat de Showband Hoorn geen subsidie krijgt van de gemeente maar wel vaste lasten moet betalen zoals de kosten van hun pand waarvan de hypotheek betaald moet worden.

Oefenen in coronatijd

Oefenen gaat in deze tijd ook iets anders dan normaal, zo moeten de muzikanten minimaal 1,5 meter uit elkaar zitten, en de blazers zelfs 2 meter.  Ook wordt er in verschillende ruimtes geoefend.  Stefano vertelt “In het gebouw zijn allerlei verschillende looproutes voor het repeteren uitgezet, en moeten de leden zelf eten en drinken meenemen omdat de kantine nog niet open mag.”

Meedoen aan de crowdfunding?

Doneren voor de nieuwe uniformen van De Showband Hoorn kan je doen via deze link

 

 

Uitzending – 8 juni 2020

Stefano van Neck van de showband Hoorn verteld over de gestarte crowdfundingsactie voor nieuwe uniformen.

5243

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844