Sigrid maakt adventskalenders voor de zorg: “Lijkt alsof we ze vergeten zijn”

26 november 2021 13:18

Sigrid Koeleman uit Wognum wil het personeel in het Dijklander Ziekenhuis een hart onder de riem steken. Met zelfgemaakte adventskalenders hoopt ze iets leuks te kunnen doen in deze moeilijke tijden.

Adventskalender voor de zorg

Sigrid vindt het schrijnend dat er aan het begin van de coronatijd massaal voor zorgpersoneel werd geklapt, maar dat er nu niets meer lijkt te worden gedaan. “We lijken ze nu wel vergeten en alleen met onszelf bezig te zijn.” 

“Misschien dat meer mensen mijn idee wel willen omarmen”, vertelt ze op NH Radio. “De adventskalender heb ik samen gemaakt met Emily Oosterom uit Zwaag. Zij heeft de illustratie gemaakt.” Ze vullen de kalender met duurzame cadeautjes. “De meeste prijzen zijn ook biologisch.” Iedere dag wordt er een vakje geopend en maakt iemand uit het ziekenhuis kans op de prijs. 

Hoofdprijs

“Er zitten ook wel meerdere prijzen achter. Er zit bijvoorbeeld ook biologische chocolade in, daar zijn meerdere prijzen van. Ook biologische maaltijdpakketten en tegoedbonnen voor een biologische supermarkt. De hoofdprijs is een overnachting bij de bioboer.” 

Een kalender kost 10 euro en de opbrengst gaat naar de Bijenstichting. Sigrid hoopt dat er in ieder geval 900 kalenders verkocht worden, want zoveel verplegend personeel werkt er bij het Dijklander Ziekenhuis. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405