Simple Souls van The Polyframes is WEEFF Top Favoriet

19 juni 2021 22:27

Ze bestaan pas net een jaar en hebben hun debuutalbum door de coronabeperkingen nog niet eens officieel kunnen releasen, maar de Hoornse band The Polyframes werkt nu alweer toe naar een tweede album. De releaseshow van de eerste plaat, die plaats moest vinden in de Mariakapel in Hoorn, is al twee keer uitgesteld en wacht nu op het moment dat er weer bezoekers mogen komen. Ondertussen is er ook alweer een nieuwe single. Simple Souls is de WEEFF Top Favoriet!

The Polyframes is een blijvertje, is inmiddels duidelijk. Zowel frontman Rhythm Haakman als de rest van de band speelde de afgelopen jaren in verschillende muzikale projecten. Een aantal van die projecten liggen al nu stil, maar met The Polyframes willen de muzikanten juist tempo maken. Nog geen jaar na de release van het debuutalbum is de band alweer terug met de aankondiging van album nummer twee. “En we hebben nog veel meer liedjes”, vertelt Haakman enthousiast op WEEFF Radio. “We willen gewoon lekker doorschrijven. Het liefst breng ik elk jaar een album uit.”

Meters maken

De band startte midden in de coronacrisis en kon door de beperkingen weinig optreden. De vrijgekomen tijd werd nuttig besteed, de band nam de tijd om nieuwe liedjes te schrijven en veel te oefenen. “Meters maken”, zoals Haakman het omschrijft. Ze wisten er elf nieuwe liedjes uit te persen, die allemaal al zijn opgenomen. “Een tweede album komt er inderdaad aan, maar dat duurt nog even. Volgend jaar pas.”

De eerste single is sinds vrijdag wel al een feit. Simple Souls is komende week lekker vaak te horen op WEEFF Radio, als nieuwe WEEFF Top Favoriet!

Jorik sprak Rhythm Haakman zaterdag over zijn nieuwe single. 

 

Uitzending – 19 juni 2021

Vrijdag verscheen Simple Souls, de nieuwe single van de Hoornse band The Polyframes. Jorik sprak met zanger Rhythm Haakman over de single en mocht hem meteen verassen: Simple Souls is de nieuwe WEEFF Top Favoriet!

Rhythm Haakman van The Polyframes over nieuwe single Simple Souls

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405