Sint-Maarten: kleurrijke lampionnen, veel snoepgoed en zingende kinderen

11 november 2021 19:15

Op de Venenlaan in Hoorn werd vanavond voor de voordeuren van bewoners luidruchtig gezongen door tientallen kinderen. De reden? “Zo veel mogelijk snoep bij elkaar verdienen tijdens Sint-Maarten”, vertelt een meisje trots, terwijl ze haar zoete buit met een brede grijns laat zien. 

sint maarten

Niet alleen de kinderen werden vanavond in Hoorn getrakteerd op snoepgoed. Ook de volwassenen werden door een bewoner getrakteerd op een lekkernij. “Ze zeggen dat ik jarig ben”, vertelt de uitdelende bewoners cynisch aan NH-Nieuws/WEEFF. “En wie jarig is trakteert!”

Een andere bewoner op de Venenlaan is erg te spreken over de opkomst. “Ja, het zijn er meer dan vorig jaar, maar mijn snoeppot zit nog heel erg vol”, lacht de bewoner. “De kinderen moeten dus nog even flink gaan graaien straks.”

Tekst gaat verder onder video.

“Dit is de coolste lampion die ik tot nu toe heb gemaakt”, vertelt een jongen trots aan NH-Nieuws/WEEFF. “Ik hoop dat ik vandaag vet veel snoep ga scoren en dan ga ik dat vanavond allemaal opeten.” De moeder van het kind lacht en kijkt haar zoon verbazend aan. Waarop het jongetje zichzelf corrigeert. “Ik ga natuurlijk niet vanavond alles opeten, maar ik bewaar ook nog wat voor morgen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405