Sinterklaas niet per boot naar Hoorn door coronavirus: optocht gaat wel door

12 november 2021 15:08

Sinterklaas komt zaterdag toch niet per boot de haven van Hoorn binnen. De gemeente geeft ‘de gezondheid van de bezoekers’ als hoofdreden. De uitgebreide optocht door de stad gaat wel gewoon door.

Sinterklaasintocht Hoorn

“Sinterklaas komt op een onbekende plek aan wal en maakt daarna op zijn paardje Ozosnel een uitgebreide rondtocht door de binnenstad van Hoorn. Zo kunnen de kinderen Sinterklaas en zijn pieten goed zien, maar wel op een veilige manier”, zo laat een woordvoerder namens de gemeente weten.

De intocht was vanwege de coronamaatregelen al eerder aangepast. Om te voorkomen dat mensen alleen mochten komen met een coronatoegangsbewijs, werden de podiumoptredens  voor een groot deel geschrapt, maar werd de intocht wél uitgebreid.

Andere intochten gaan ook door

Gisteren bleek tijdens een rondgang van NH Nieuws/WEEFF dat vrijwel alle andere West-Friese geplande intochten vooralsnog gewoon doorgaan. Alleen de intocht in Twisk is geannuleerd vanwege een corona-uitbraak in het dorp. In Medemblik is alleen het eerste deel van de intocht in de haven met een coronatoegangsbewijs te bezoeken. 

In Hoorn start de intocht om 11.45 uur op de Kleine Oost, en eindigt om 14.00 uur op de Roode Steen. Zie hieronder de plattegrond voor de gehele route.

Tekst gaat verder onder de foto.

Route intocht Sinterklaas Hoorn 2021

Sinterklaasintocht Enkuizen live op televisie

Vooralsnog gaat de intocht in Enkhuizen, die morgen plaats zal vinden, gewoon door. Sinterklaas en zijn pieten komen zoals gepland met de boot de Oude Haven binnenvaren. De aankomst is vanaf 13.15 live te zien bij NH Nieuws/WEEFF en is op zowel televisie en website als op Facebook te volgen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405