Skotwal heeft nieuwe WEEFF Top Favoriet in handen met ‘Enkele rois’

10 mei 2024 19:48
Bron: WEEFF

De naam van de band kun je vanuit het West-Fries vertalen als stamppot of bagger. Maar dat laatste kunnen we zeker niet zeggen over de muziek van Skotwal. Komende week hoor je hun nieuwe single ‘Enkele rois’ als nieuwe WEEFF Top Favoriet.

Skotwal is opgericht uit pure liefde voor de West-Friese taal en de muziek van het Amerikaanse platteland. Op hun eerste cd’s brachten de bandleden covers uit van bekendere en onbekende liedjes van artiesten als Rolling Stones, Bob Dylan en Johnny Cash. Met de teksten vertaald naar het West-Fries.

Album nummer vier is inmiddels klaar om uitgebracht te worden, en als voorproefje kwam de band vorige maand langs in het programma De West-Friese Oorzaak. Gitarist en zanger Wigert Dronkert vertelde onder meer over de bewuste keuzen om in het West-Fries te zingen, en de “schaamteloze zelfpromotie” die de band voert om hun muziek onder de aandacht te brengen.

Bekijk hier de hele West-Friese Oorzaak, gemaakt door van Hoorn Zeggen. De tekst gaat verder.

Om de release van hun nieuwe album te vieren, staat de band volgende week zondag in Alkmaar. In poppodium Victorie presenteert Skotwal nieuwe muziek, met verschillende gastmuzikanten die ook aan het album hebben meegewerkt. “Veel nieuw werk, maar uiteraard ook de beste liedjes van de afgelopen jaren”, stelt de band op hun website.

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844