Slachtoffer dodelijk ongeval na botsing op Markerwaarddijk is 30-jarige vrouw uit Hoorn

14 december 2022 16:58
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De bestuurder die dinsdagochtend om het leven kwam bij het ongeluk op de Markerwaarddijk, is een 30-jarige vrouw uit Hoorn. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Markerwaarddijk en ongeval

De politie laat aan NH Nieuws weten dat het om een noodlottig ongeval gaat. “Uit onderzoek komt naar voren dat het om een misgelopen inhaalmanoeuvre gaat. De auto raakte in de slip en belandde in de vangrails, waarna ze in botsing kwam met de vrachtwagen. Waarschijnlijk is gladheid de oorzaak geweest”, aldus een woordvoerder. De politie sprak met meerdere getuigen die dat beeld bevestigen. Het onderzoek is daarmee afgerond.

Geschrokken

Het ongeluk gebeurde dinsdagochtend rond 07.30 uur. Een vrachtwagen van transportbedrijf Simon Loos uit Wognum was betrokken bij het ongeluk. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

Een woordvoerder van Simon Loos laat weten dat hij erg geschrokken is door wat er gebeurd is. “Onze chauffeur is erg overstuur. Het is afschuwelijk wat er gistermorgen is gebeurd en onze gedachten zijn bij de nabestaanden van het slachtoffer.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405