Smeren, smeren en nog eens smeren: gratis zonnebrand in de binnenstad van Hoorn

12 augustus 2022 07:00
Bron: Gemeente Hoorn

Zit je op het terras en ben je je zonnebrand vergeten mee te nemen? Geen probleem. In Hoorn staan sinds deze week op elf plekken in de binnenstad gratis dispensers, gevuld met zonnebrand.

De gemeente heeft dispensers met zonnebrand geplaatst bij de horeca

Hoorn wil met deze pilot meewerken aan het bestrijden van huidkanker, een van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Elk jaar krijgen ruim 65.000 Nederlanders die diagnose.

“Het insmeren met zonnebrand is een eenvoudige maatregel die een ernstige ziekte kan voorkomen”, benadrukt wethouder Marjon van der Ven (Volksgezondheid). Ook moet het initiatief het gebruik van zonnebrandcrème stimuleren. “De zon is de grootste boosdoener voor het krijgen van huidkanker.”

De dispensers komen te staan op drukke plekken zoals bijvoorbeeld bij de Roode Steen of Hemels. De pilot duurt tot na de zomer.

Uitdelen van waterflesjes

Vanwege het verwachte warme weer delen medewerkers van de gemeente ook al waterflesjes uit aan de bezoekers van de kermis. Er zijn drie uitdeelpunten, verspreid over het terrein. Op donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus kunnen kermisgangers tussen 14.00 en 17.00 uur water halen bij één van de uitdeelpunten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844