Snel duidelijkheid over Hoornse kermis, vuurwerkvergunning al verleend

23 juni 2021 10:00

De gemeente Hoorn heeft een vergunning gekregen voor het afsteken van vuurwerk aan het Hoornse Hop op 13 augustus. Dat betekent dat de vuurwerkshow tijdens de Hoornse kermis door kan gaan. De vraag is of de gemeente gebruik maakt van de vergunning. De locatie van de kermis is nog onbekend, maar hier komt later deze week meer duidelijkheid over.

“Er gaat sowieso een kermis komen, maar hoe het eruit ziet wordt op korte termijn bekendgemaakt”, vertelt woordvoerder Marieke van Leeuwen. Er zijn twee opties voor de locatie van de grootste kermis van de provincie: traditiegetrouw in de binnenstad of op het omheinde terrein van parkeerplaats het Pelmolenpad.

De vergunning voor de vuurwerkshow zou volgens Van Leeuwen alvast zijn aangevraagd voor het geval dat de kermis in de binnenstad plaatsvindt. De gemeente komt deze week met meer informatie over de locatie van de kermis. 

Voorkeur binnenstad

De voorkeur van de gemeente zou liggen bij de binnenstad, zo vertelde Van Leeuwen vorige week aan NH Nieuws. Maar de woordvoerder van de gemeente liet ook weten dat “alles valt of staat met de afstandsregel.” Op de populaire avonden – zoals de vuurwerkshow – komen er duizenden mensen naar de binnenstad. “Met de afstandsregel is dat niet te handhaven”, zei van Leeuwen vorige week.

Als onderdeel van de versoepelingen zijn kermissen vanaf 1 juli weer toegestaan. De Hoornse kermis vindt plaats van 7 tot en met 16 augustus. De vuurwerkvergunning is aangevraagd voor 13 augustus tussen 22.00 en 23.00 uur bij het Hoornse Hop.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405