Sofia Feld uit Hoorn is geen man, maar ook geen vrouw

25 januari 2022 21:23

Sofia is ‘non-binair’, maar wat houdt dat in en hoe kom je hier achter? WEEFF Radio sprak met hen.

Non-binair is een koepelwoord voor iedereen die zich niet identificeert als man of als vrouw, maar als mens en als mens wilt worden aangesproken. Maar hoe kom je er achter dat je non-binair bent? “Dit is iets wat vanaf de basisschool al speelt. Op jonge leeftijd wordt je al in hokjes geplaatst, maar dit klopte nooit”, vertelt Sofia zaterdag in de uitzending bij het programma ‘Tussen twaalf en twee met Bas en Esmee’.

“Ben je dan wel een echt persoon?”

Reacties van mensen

“Mensen komen altijd met vragen. En er zijn zoveel vragen die je mag stellen, maar er zijn ook een hele boel vragen waarbij je kan bedenken: moet je die willen stellen?”. Sofia vertelt dat mensen met de gekste reacties komen, bijvoorbeeld: “Ben je dan wel een echt persoon of moet ik je dan aanspreken als meerderheid?”.

Je kan het beste Sofia aanspreken met hen/hun of die/diens. Het blijft lastig voor mensen, maar Sofia zal je gewoon corrigeren.

Wil jij nou ook weten hoe dit werkt en hoe Sofia en hen partner hiermee omgaan? Luister dan hieronder het interview van WEEFF Radio terug.

Uitzending – 22 januari 2022

Sofia Feld is ‘non-binair’, maar wat houdt dat in en hoe kom je hier achter? WEEFF Radio sprak met hen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405