Softdrugs en een mes gevonden in kluisjes op Hoornse middelbare scholen

15 november 2022 10:38
kluisjescontrole
Bron: Marcel Rob

In de kluisjes van drie Hoornse scholen zijn gisteren verschillende soorten softdrugs en een mes aangetroffen. Met behulp van twee honden werden de kluisjes van het OSG, Werenfridus en Copernicus in Hoorn doorzocht. Het is niet bekend op welke school dit mes is gevonden.

Drugshond snuffelt aan kluisjes

In samenwerking met scholen in West-Friesland controleert de politie regelmatig en onaangekondigd de kluisjes van leerlingen. De kluisjes worden dan gecontroleerd op drugs, illegaal vuurwerk, wapens en andere zaken die niet thuishoren op een school.

Gisteren werden twee politiehonden ingezet om steekproefsgewijs de kluizen van het Werenfridus, OSG en het Copernicus te controleren. Het team Veiligheid van de gemeente Hoorn, boa’s en Halt ondersteunden de scholen.

In meerdere kluisjes werden verschillende soorten softdrugs aangetroffen, en op een van de scholen werd in een kluis ook een mes aangetroffen. Dit mes valt volgens Gea Wolfslag van de gemeente Hoorn niet in de categorie verboden wapens. “Maar het wordt volgens het schoolreglement niet toegestaan binnen het schoolterrein.”

Los van steekincident

Eind vorige maand werd de 14-jarige Dani uit Westwoud neergestoken, nadat hij net buiten de middelbare school Oscar Romero ruzie kreeg met een 16-jarige jongen uit Hoorn. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Volgens de gemeente staan de controles op de Hoornse scholen los van het steekincident in oktober.

“De controle is namelijk al een tijd geleden gepland”, meldt de gemeente. “We hebben dan ook overwogen om de controles uit te stellen, gezien de afgelopen weken. We doen het om de scholen veiliger te houden, maar sluiten onze ogen niet voor de realiteit.”

De gemeente kan zich voorstellen dat de kluiscontroles door het steekincident bij het Oscar Romero extra impact hebben. “Daarom zijn we na de controles met de leerlingen in gesprek gegaan, en is opvang en ondersteuning van schoolmaatschappelijk werk en de jeugd- en gezinswerker mogelijk.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405