Sow to Grow: expositie Stilleven in de Fotografie

17 oktober 2020 23:47
Sow to Grow Foto Expositie Stilleven

Bezoekers van het Museum Sow to Grow in Enkhuizen kunnen tot en met vrijdag 18 december de expositie “Het stilleven in de fotografie” te bezichtigen.

Aan de expositie ging een fotowedstrijd met hetzelfde thema vooraf.

Stilleven

Een stilleven is een afbeelding van onbeweeglijke objecten, mogelijk een artistieke compositie van roerloze of levenloze voorwerpen. Met het aantal van 58 ingezonden foto’s voor de wedstrijd, afkomstig van 39 inzenders uit het gehele land, mag van een groot succes gesproken worden.

De composities waarvoor de makers hebben gekozen, laten hun liefde voor dit kunstgenre in al zijn facetten zien.

Winnaars

Aan de jury bestaande uit Jan van Berkel (Koppert Cress), Ofra Carmi (Hertenkamp) en Petra Hoost (Foto&Zo) de moeilijke taak om uit de vele inzendingen de twee winnaars te selecteren.

De eerste prijs is voor: Yvonne Gruis uit Berkel en Rodenrijs. Bart van den Berg uit Enkhuizen kreeg de tweede prijs uitgereikt. Een eervolle vermelding gaat naar Brigitta Posch uit Enkhuizen. Beluister onderstaand het interview met Gonnie Lubbers van het museum.

Uitzending – 29 augustus 2020

In Museum Sow to Grow in Enkhuizen is tot en met vrijdag 18 december de expositie “Het stilleven in de fotografie” te bezichtigen. Beluister het interview met Gonnie Lubbers over de fotowedstrijd die er aan vooraf ging.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844