‘Spiegelslopers’ trekken spoor van vernieling door Overstort en De Uitlaat

24 juni 2022 20:00

Kapotgemaakte autospiegels en spullen die uit de tuin verdwijnen. Drie vandalen hielden afgelopen weekend flink huis in Grootebroek. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag, zijn er op meerdere plekken in het dorp vernielingen gepleegd. “Bij minstens 11 auto’s blijken autospiegels vernield te zijn.”

In de nacht van zaterdag 19 juni hielden drie ‘spiegelslopers’ huis in de de Overstort en De Uitlaat. Zondagochtend werd Thea Boelens dan ook onaangenaam verrast. “We moesten die ochtend even weg. Toen m’n man in de auto stapte, schrok hij opeens: ‘Verrekt, mijn spiegels zijn weg’.” 

Boelens loopt meteen naar haar eigen auto. “Ook hier waren de spiegels er afgesloopt.” Bij een buurtbewoner, die een paar huizen verderop woont, was het ook raak. “Ik ben naar haar toegegaan. Ze is 86 jaar en slecht te been. Toen ik haar vertelde wat er was gebeurd, barstte ze in tranen uit. Ze moet binnenkort geopereerd worden en de auto is haar enige vervoersmiddel. Beseffen die jongens wel wat ze aanrichten? Zo onnodig.”

Ook de ‘geslaagd’-slingers voor haar zoon, die in de voortuin hingen, zijn meegenomen. “Alsof het ons niet gegund wordt. Het is diep triest, ze moeten zich kapot schamen.”

11 spiegels

Na haar post op Facebook, stromen de reacties binnen. “In Overstort zijn vier bewoners de pineut, in De Uitlaat zeven. En blijkbaar is het al vaker gebeurd.” Ondanks dat de schade meevalt, hooguit een paar tientjes, begrijpt Boelens er helemaal niks van. “Wat is hier grappig aan? Het is toch weer 50 euro dat we moeten ophoesten. Hopelijk vinden ze de daders snel, zodat we de schade op hun kunnen verhalen.”

De politie bevestigt het incident en neemt de zaak serieus. “Er zijn al meerdere aangiftes (8) gedaan. Ook loopt er momenteel een buurtonderzoek”, vertelt een woordvoerder. “We zoeken dan ook getuigen én camerabeelden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405