Sponsorplons in Enkhuizen ter verbetering zwemveiligheid

26 januari 2020 23:43
Sponsorplons in Recreatiebad Enkhuizerzand

ENKHUIZEN – Zaterdag 1 februari vindt voor de 24e keer de Sponsorplons plaats. Vanaf 2018 heeft Rotary Enkhuizen de organisatie op zich genomen.

Het Noord-Hollands dagblad meldt op 3 februari dat het evenement 173 deelnemers kende. Samen met eerdere donaties is er een opbrengst van bijna tienduizend euro gerealiseerd.

De schoolkinderen uit Enkhuizen zwemmen hun baantjes om de zwemveiligheid van hun stad te verbeteren. Om dit te bewerkstelligen gaat een deel van de sponsoropbrengst naar de Enkhuizer Zwemvereniging (EZV) en de Vrijwillige Reddingsbrigade Enkhuizen (VRE).

Rolstoel en voordelige zwemlessen

Ook wil de Rotary net als vorig jaar een rolstoel aanschaffen. Zodat ook kinderen en volwassenen met een handicap kunnen zwemmen. Vorig jaar konden met de opbrengst negen kinderen hun A-diploma halen. Rotary Enkhuizen hoopt dit resultaat weer te evenaren.

Boegbeeld Joost Reijns gaat de kinderen voor

Oud-Europees kampioen Joost Reijns is het boegbeeld van het evenement. Hij zal zaterdag 1 februari een demonstratie geven en de kinderen voorgaan. Divera Hansen en Erna Steenhuis van Rotary Enkhuizen waren woensdag in de studio. Om alles te vertellen over het evenement. Ook werd nog even kort vooruitgeblikt naar de Westfriese Struuntocht en de paashazenactie.

Foto: Recbadenk / Wikipedia

Uitzending – 22 januari 2020

Divera Jansen en Erna Steenhuis van Rotary Enkhuizen vertellen over de Sponsorplons

Sponsorplons

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405