Spoorwerkzaamheden zorgen dit weekend voor langere reistijd, NS zet bussen in

14 april 2023 14:31

Als je dit weekend vanuit West-Friesland met de trein naar Amsterdam wil rijden, dan moet je rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een half uur. Vanwege spoorwerkzaamheden rijden er vanaf zaterdag geen treinen tussen Zaandam en station Amsterdam Centraal. De NS zet bussen in.

De werkzaamheden beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag. Vanaf 1.45 uur wordt het spoor tussen Amsterdam en Zaandam afgesloten. Voor het weekend heeft de NS een andere dienstregeling.

Tijdens deze veranderde dienstregeling rijden er vanuit Enkhuizen over de hele dag twee treinen per uur richting Zaandam. Alle treinen vertrekken zes minuten voor het hele uur, of zes minuten voor het halve uur.

Bij Zaandam kun je verder reizen per bus. Deze vertrekken vanaf het station Purmerend Overwhere. Ook de metro in Amsterdam wordt aangeraden door de NS. Door het vervangende vervoer moet rekening gehouden worden met een extra reistijd van ongeveer een half uur. Verwacht wordt dat alle werkzaamheden in de nacht van zondag op maandag afgerond zijn.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844