Sportakkoord brengt Stede Broec in beweging

15 april 2020 17:13
Sportakkoord Stede Broec

De gemeente Stede Broec heeft sinds kort een maatschappelijk sportakkoord. De zes nationaal geformuleerde ambities hebben een lokale invulling gekregen via dertien projecten.

Vergeleken met andere gemeenten is het maatschappelijk gehalte van het sportakkoord erg hoog. Alle projecten hebben daarbij een langdurend karakter.

Vrijwilligerspas onderdeel van het sportakkoord

In gesprek met WEEFF Radio licht formateur Ted van der Bruggen een aantal projecten er uit. Zo gaan Stichting Welzijn Stede Broec, Stadsplein en jongerencentrum Inventas gezamenlijk werken aan een vrijwilligerspas.

Vrijwilligers binnen de gemeente Stede Broec krijgen met deze pas kortingen bij onder meer een aantal sportverenigingen en culturele instellingen.

Walking Football en laagdrempelige wandelingen

Voetbalvereniging Zouaven gaat aan de slag met Walking Football om de opa’s en oma’s in de gemeente Stede Broec in beweging te krijgen.

De Stichting Sportwandelschool zal waarschijnlijk vanaf 2021 25 weken lang onder de titel “Samen Aan De Wandel” met hetzelfde doel laagdrempelige wandelingen aanbieden waaraan ook met de rollator en rolstoel kan worden meegedaan.

De komende tijd zal WEEFF Radio een duik nemen in de dertien projecten.

Uitzending – 8 april 2020

Formateur Ted van der Bruggen over het sportakkoord in de gemeente Stede Broec

Sportakkoord Stede Broec

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844