Stacaravan en schuur in Wognum gesloten na drugsvondst

6 april 2022 14:00

Een stacaravan en schuur in Wognum zijn door burgemeester Frank Streng gesloten. Aan de Oosteinderweg werd twee kilogram hennep en een omgebouwd alarmpistool gevonden, aan de Stolphoevelaan een grote hoeveelheid hennepplanten. Twee mannen uit Medemblik (31 en 51) zijn opgepakt. Dat meldt de politie.

Wietplantage in garagebox in Amsterdam-Noord

Aan de Stolphoevelaan werd een groot hennepplantage aangetroffen, goed voor zo’n 147 planten. Ook werd de stroom voor de plantage illegaal afgetapt. De hennepplanten zijn vernietigd door de politie.

De politie heeft toen een 31-jarige man aangehouden na de vondst van twee kilo hennep, voor de plantage een 51-jarige man. “Beiden zijn afkomstig uit de gemeente Medemblik”, bevestigt een woordvoerder.

Op grond van overtreding van de Opiumwet is de woning voor drie maanden gesloten.

Wees oplettend

Burgemeester Frank Streng over de vondst: “We streven als gemeente een veilige leefomgeving na voor alle inwoners. Door dit soort praktijken steeds verder terug te dringen, herstellen we de openbare orde.”

Hij roept inwoners dan ook op om bij verdachte situaties de politie of via Meld Misdaad Anoniem te bellen. “Zo trekken we samen op in het terugdringen van de criminaliteit en het behoud van een veilige leefomgeving.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman – De Maandagavond Show
19:00 – 21:00 uur

WEEFF TV