Stadsdichter Levi Noe opent Dag van de Witte Stok

15 oktober 2021 07:58
Dag van de Witte Stok

De Dag van de Witte Stok is in 1964 in het leven geroepen in Amerika. Een jongen werd aangereden ondanks zijn witte stok en kwam om. Zijn opa en oma startten ‘White Cane Day’. Sinds 1970 is de dag erkend door de World Blind Union en wordt de dag wereldwijd gevierd op 15 oktober. Met elk jaar een ander thema.

“Dit jaar is het thema in Nederland Wat je ook rijdt stop altijd,” vertelt Sandra van Leeuwen. “De witte stok in het verkeer is niet voor iedereen even duidelijk. Zo blijkt uit onderzoek dat 40% van de jongeren niet goed weten wat het betekent. Op school is er ook te weinig aandacht voor dat als de stok in een horizontale stand gehouden wordt iedereen in het verkeer moet stoppen. Fietsers denken bovendien vaak dat ze nog wel even erlangs kunnen.”

Stadsdichter Levi Noe uitgenodigd

Vandaag vindt in Hoorn op SG Werenfridus een speciale opening plaats. “Stadsdichter Levi Noe is uitgenodigd om geblinddoekt met de witte stok een stukje langs een geleidelijn te lopen waarna hij de campagneposter overhandigd krijgt.”

Wie dit zelf ook eens wil ervaren kan terecht bij de ervaringskerk in Velsen. “Wie ziet gebruikt zijn andere zintuigen veel minder,” vertelt Sandra. “In deze kerk kun je ervaren dat je met je andere zintuigen heel veel kan.”

Op Stopvoordewittestok.nl is alvast meer informatie, lesmateriaal en een quiz te vinden.

Uitzending – 13 oktober 2021

De Dag van de Witte Stok wordt in Hoorn op speciale wijze geopend door stadsdichter Levi Noe. Beluister het interview hierover met Sandra van Leeuwen.

Stadsdichter Levi Noe opent Dag van de Witte Stok

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405