Stadskaraoke Hoorn opnieuw groot succes: “Super gezellige avond”

15 juni 2024 12:57
Bron: Dion Swart

De kop is eraf! Gisteravond zijn de Hoornse Stadsfeesten begonnen, met de Stadskaraoke als hoogtepunt. Onder leiding van een live band werd een breed repertoire meegezongen.

Het hele weekend lang is de binnenstad van Hoorn omgetoverd tot gratis festivalterrein. Op verschillende plekken in de stad kan er worden genoten van theater, dans en livemuziek. En gisteren kon dus op het podium bij de Roode Steen genoten worden van de karaoke. “Het was weer een mooi feestje”, vertelt Irma van de Lubbe, organisator van de Stadskaraoke.

Van tevoren worden verschillende mensen gevraagd om te komen zingen op de karaoke. Na meerdere repetities waagde de geselecteerde artiesten zich op het podium van de Roode Steen. Liedjes van verschillende soorten genres kwamen voorbij, van ‘Wannabe’ tot ‘Wonderwall’. Dit jaar zijn er ook meer jongeren uitgenodigd op het podium om zo ook jonge artiesten een plek te bieden. “Echt super om hen op het podium te zien”, vertelt Van de Lubbe. Er werd weer voluit meegezongen en gedanst door het publiek. “Het was weer super gezellig”, vertelt één van de bezoekers van het festival.

Tekst gaat verder onder de video.

Ontstaan Stadskaraoke

De Stadskaraoke is ooit bedacht nadat organisator Theo Viset zelf een bezoek aan Lowlands had gebracht. “Op Lowlands hebben ze ook karaoke en zo is het idee ontstaan”, vertelde Viset eerder in een interview bij WEEFF. Sindsdien is de Stadskaraoke een groot succes en niet meer weg te denken uit het Hoornse feest.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844