Stationschefs gezocht voor museumstoomtram Hoorn-Medemblik

3 juli 2024 10:58
Bron: NH Media

De stationschef op het perron van station Wognum-Nibbixwoud herken je aan zijn rode pet, alleen lopen er nu nog wat te weinig rode petten rond om de reizigers van de museumstoomtram Hoorn-Medemblik te ontvangen. De historische tram doet onderweg acht stations aan, en allemaal hebben ze een chef nodig. Via nhhelpt.nl kun je je aanmelden om te helpen.

Snapshot Video 251640 (01:34)

In het kantoor van de stationschef in opleiding, Ronnie Bijma, gaat de telefoon. De machinist geeft door dat de tram er aan komt. Dan heeft Ronnie de tijd om twee keer een bel te luiden, zodat eventuele werkers aan het spoor weten dat zij opzij moeten springen.

Vanaf het perron zwaait hij de reizigers toe, die allemaal bij ‘zijn’ station uitstappen. Kinderen gaan meteen spelen, terwijl de volwassen een foto maken met de bemanning.

Snapshot Video 251640 (01:41)

Ronnie doet dit vrijwilligerswerk, omdat hij wat tijd over heeft. Hij werkt op zee, drie weken op en drie weken af. Zijn collega Luco Ferwerda is gewoon een ’treinengek’, zoals hij zelf zegt. Dat het dan nu eigenlijk om een tram gaat, ziet hij door de vingers. “Dat heeft te maken met de beveiliging onderweg en de snelheid”, legt Luco uit.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844