Stelen uit stalletjes steekt verkopers: ‘Opzettelijk aangereden door pompoendieven’

2 april 2024 17:33
Bron: NH Media

Het is een vertrouwd beeld langs de binnenwegen van Noord-Holland: onbemande stalletjes waar klanten streekproducten kunnen kopen. Ook Thessa Bruijns uit Oosterblokker runt er één, maar niet onbemand. Artikelen werden namelijk te vaak meegenomen zonder geld achter te laten. “Het heeft me wel tot wanhoop gedreven.”

Aan ervaringen geen gebrek als het gaat om klanten die zich niet wisten te gedragen. “Ik ben wel eens met een honkbalknuppel achter mensen aangerend”, vertelt Bruijns over de keer dat drie Polen met meerdere potten jam onder hun jas het hazenpad namen. “Ik laat me niet bestelen. Als jij niet van plan bent de spulletjes terug te zetten dan word ik ietwat bozig.” Het liep uiteindelijk goed af. Bruijns wist de dieven staande te houden, waarna ze konden worden ingerekend door de politie.

“Ik dacht: ik spring voor die auto dan stoppen ze wel, maar dat deden ze niet”

Thessa Bruijns, eigenaar stalletje langs de weg

Maar het liep ook wel eens minder positief af: Thessa werd ooit ondersteboven gereden, nadat een stel dames er met de auto vandoor wilden met een partij pompoenen. “Die telen wij ook”, vertelt Bruijns. “Ik dacht: ik spring voor die auto, dan stoppen ze wel. Maar dat deden ze niet, ze gaven gas en ik werd gelanceerd. Dat was een hele pijnlijke beleving.”

Maatregelen

De aanhoudende reeks incidenten deed de ondernemer besluiten maatregelen te treffen. Meerdere camera’s werden opgehangen en winkelen in een onbemand stalletje is verleden tijd. Aangezien Bruijns vele andere werkzaamheden heeft, is fulltime de stal bemannen echter geen doen, maar daar heeft ze iets op bedacht. “Er gaat bij ons een verklikker af als er een klant bij de poort staat”, zo legt Bruijns uit. “Dan loop ik er naartoe en kom ik de klant helpen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405