Steunpakket voor zorgaanbieders tijdens de corona crisis

30 mei 2020 11:53
West-Friesland

De West-Friese gemeenten bieden een steunpakket aan de zorgaanbieders tijdens de corona crisis. Hiermee wordt voorkomen dat ze door inkomstenderving en extra kosten omvallen.

“Het steunpakket is een veelheid aan extra maatregelen,” vertelt wethouder Luyckx van de gemeente Enkhuizen aan WEEFF Radio. “Alle extra middelen die tegen corona moeten worden ingezet zullen worden vergoed. Dit kan van alles zijn. Zoals extra inkoop van beschermingsmaatregelen als mondkapjes.”

Ook de gemeenten zitten in zwaar weer

“In de reguliere zorg rijzen de kosten de pan uit. Omdat het een open einde regeling is. Je kunt niet zomaar tegen iemand zeggen: u krijgt geen zorg meer. Dat moet je continueren.”

“Deze zorg staat feitelijk los van de extra maatregelen tegen corona. Maar dat, ik denk, bijna elke West-Friese gemeente in zwaar weer zit. Dat is duidelijk.” Tussen de West-Friese gemeenten is hier dan ook voortdurend intensief overleg over.

Controle op de aanvragen voor het steunpakket

Op de vraag hoe de aanvragen van de zorgaanbieders worden gecontroleerd, laat wethouder Luyckx weten dat op cliëntniveau zal worden onderzocht of aanvragen van de zorgaanbieders corona gerelateerd zijn.

Uitzending – 23 mei 2020

Wethouder Luyckx van de gemeente Enkhuizen licht het steunpakket voor de zorgaanbieders in de corona crisis toe.

Steunpakket voor zorgaanbieders

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844