Stichting Acara Vitanova haalt documentaire ‘Sporen van Indië’ naar Hoornse bioscoop

30 maart 2023 10:33
Sporen van Indië documentaire
Bron: still uit documentaire Sporen van Indië

De documentaire Sporen van Indië – op 1, 2 en 5 april ook in Hoorn te zien – laat het leven zien zoals het vroeger was in voormalig Nederlands-Indië. “Dat lijkt gemoedelijk. Maar op de achtergrond zijn er allerlei andere verwikkelingen”, aldus Franklin Bieri. De mede door hem opgerichte stichting Acara Vitanova is actief betrokken bij het naar Hoorn halen van deze documentaire.

De stichting organiseerde met regelmaat een Indisch feest in de Hoornse Oosterkerk en Huis Verloren. Maar daar lijkt de gang een beetje uit. “Voor corona liep dat als een trein, tegenwoordig als dikke stroop.”

De komende periode wil de stichting meerdere films over het voormalige Nederlands-Indië naar Hoorn halen, waarvan Sporen van Indië de eerste is.

Gratis muzieklessen

Ook is er gestart met gratis muzieklessen. “Voor wie gitaar wil leren spelen met de krontjong slag, zoals deze onder meer in de Indorock wordt gebruikt”, vertelt Bieri. Wie hier gebruik van wil maken kan contact opnemen met de stichting Acara Vitanova.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405