Stichting Hart voor Hoorn: iedereen mag er zijn

20 december 2022 09:00
Hart voor Hoorn

Sinds 2013 is de stichting Hart voor Hoorn actief. “Ontstaan vanuit de kerk waar we bij betrokken zijn”, vertelt Ben van der Heijden. “We hadden een aantal maatschappelijke projecten zoals een kledingbank en het uitnodigen van mensen om te komen eten. We merkten dat het goed was dit vanuit een aparte stichting aan te bieden. Hiermee richten we ons op iedereen die gebruik wil maken van de hulp die we bieden. Of de mensen nu wel of niet betrokken zijn bij de kerk. Wat we heel belangrijk vinden is dat mensen die overal buiten vallen en soms ook een levensstijl hebben waarbij je denkt, hoe moet dat verder. Juist tegen die mensen zeggen, je mag er zijn, dat vinden we heel belangrijk.”

Van de kledingbank zijn enkele honderden mensen lid die een keer per maand vijf gratis kledingstukken mogen uitzoeken. De gratis maaltijd die wordt aangeboden is voor iedereen die er behoefte aan heeft. “We dachten dat is vooral voor dakloze mensen, maar we merken dat er veel mensen eenzaam zijn, die altijd maar alleen zitten en die het fantastisch vinden om daar te zijn. De inloop koffieochtend kunnen mensen daarnaast binnen komen lopen.”

Hart voor Hoorn is gevestigd aan de Vredehofstraat 9.

Uitzending – 10 december 2022

Beluister het interview met Ben van der Heijden over de stichting Hart voor Hoorn

Stichting Hart voor Hoorn: iedereen mag er zijn

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844